Overzicht van projecten

Restauratie, renovatie en tekenwerk

Hoofdpagina


De panden Lange Haven 107-109 zijn in Schiedam wijd en zijd bekend als Katja. Het was een enorm complex. Diverse scholen en schooltypen hebben over een periode van 100 jaar erin gezeten. De huidige panden aan de Lange Haven zijn terug te voeren tot 1640. Het complex Katja bestond uit zeven klaslokalen met een gymlokaal. De oude interieurs waren grotendeels verdwenen. Ook bleek gebrek aan deugdelijk onderhoud geen goed te hebben gedaan aan de bouwkundige staat.

 

 

Vijf en twintig jaar geleden 'erfde' kersverse ingenieur Wim Hage bij het bureau Mehrtens en van Veldhoven de restauratie van het hofje van Nieuwkoop. Aanvankelijk huisje voor huisje is nu de rest van het hofje in een keer aangepakt. Het hoofdgebouw, poortgebouw en een paar dozijn huisjes werden aan de eisen van de moderne tijd aangepast. Ook is de tuin opnieuw aangelegd met gereconstrueerde pomp.

 

 

In het kader van het gemeentelijke beleid van Den Haag om delen van het centrum, die buiten eerdere stadsvernieuwingsprojecten vielen te redden werden hoekpanden van Buitenom/Brouwersgracht aangepakt met een subsidieregeling van het rijk. De strategie is om bij elk huizenblok vier hoeken aan te pakken in de hoop dat de rest van het blok vanzelf gaat. Inderdaad heeft dat hier goed gewerkt. Na het aanpakken van het beschermd gemeentelijk stadsgezicht door gemeente, aannemer Valk en ons bureau is de hele buurt helemaal opgeleefd.

 

Bij Tekenwerk dient gedacht te worden aan het op de computer uitwerken in AutoCad of Arkey van details van grote projecten zoals nieuwbouw van de Doelen in Rotterdam, bagagekelder van Schiphol, stationsgebouwen van luchthavens als Amsterdam, Djeddah, Sint Maarten. Gewerkt wordt daarbij namens ontwerpbureaus als Hoogstad, KOW, NACO, ECCE, etc.

 

 

Terug naar hoofdpagina