Schotland: Eilanden, Whisky & Gastronomie

 

Google fotoalbum

 Edinburgh, Eilanden, Glasgow, Loch's, Schotland, West Europa


Schotland stond al weer een tijdje op onze verlanglijst. Augustus 2006 reden we met z'n vieren in de auto naar IJmuiden voor de overtocht naar New Castle. De naam van de reis gaf aanvankelijk aanleiding tot wat besmuikt glimlachen. Engeland en Schotland staan immers niet bekend om hun gastronomie. Desondanks bleek ons, dat het tegenwoordig alleszins mogelijk lekker te eten in Schotland. Groot Britannië is groot. Daarom is het idee om met de boot het grootste deel van de tocht naar Schotland af te afleggen, zo gek nog niet. Je vaart in de nacht tweeduizend kilometer naar het noorden om vanaf New Castle slechts een paar honderd kilometer te hoeven rijden naar de eindbestemming. Het meenemen van de auto op de boot kost verrassend weinig. Het eten en de hutten zijn duur. Aan boord hebben ze een heel behoorlijke keuken (visgerechten).

Hier het uitzicht van het kasteel van Edinburgh. Voor de rest concentreerden we ons vooral op de westkust, dat landschappelijk gezien het mooist is. Eilanden, loch's, smalle wegen en vooral veel ponten. Ze zijn helaas erg tijdrovend en bepaald niet goedkoop. Ze varen soms maar enkele malen per dag en vereisen daarmee goede planning. Menig overtocht duurt langer dan een half uur. Zwemmen of omrijden kost meer tijd. Het uitzicht over het water vanaf de pont is steevast verbijsterend mooi. Ook de grote steden Edinburgh en Glasgow zijn een bezoek meer dan waard. Gezien de afstand hadden we in Edinburgh alleen tijd voor het kasteel. In Glasgow deden we toeristische rondrit. Het was stralend weer en daarmee in deze stad de ideale manier om zonder inspanning snel een overzicht van de bezienswaardigheden te krijgen.

We hadden een huisje geboekt aan Loch Fyne (Melldalloch Lodges). Er is daar Nederlandse reisleiding, die een uitvoerig exposé geeft over de mogelijkheden van de omgeving. Het huisje heeft een echte keuken, meerdere slaapkamers, een vorstelijke woonkamer en satelliet TV. Hoewel dat aanvankelijk niet de bedoeling was, hebben we uitvoerig gebruik gemaakt van de beschikbare faciliteiten. In het dorp verderop is een winkel, die van acht tot zes open is (ook op zondag). Ze hebben van alles. Zelfs wijn hoewel iets te goedkoop naar onze smaak. Het brood in Engeland is om een of andere reden onbeperkt houdbaar. Het was op de eerste dag nog even vers als op de laatste. We hebben meerdere malen (laat) avond gegeten in het huisje.

We wilden zoveel mogelijk van het land te zien. De 'reisleiding' had daartoe een omvangrijk programma voorzien met diverse (culinaire) uitstapjes. Elke ochtend was het haasten om op tijd in de auto te zitten. Als hulp bij het vinden van de weg hadden we twee navigatie systemen, kaarten en het gezonde verstand. Meestal waren de Tom-Tom en het Vdo -systeem het eens. Soms echter spraken de systemen elkaar tegen. Dat vergde dan behoorlijk wat gezond verstand van de chauffeur. Achteraf gezien blijkt één navigatie systeem meer dan voldoende. De wegen in Schotland zijn smal, fraai met weinig zijwegen en niet bijzonder ingewikkeld. Ook zonder moderne apparatuur zul je zelden verdwalen. 

Buiten de grote steden is de bevolkingsdruk niet erg groot. Afstanden zijn enorm vooral door de vele smalle, kronkelige wegen. De natuur is overal prachtig. Het beruchte weer viel mee. Wel hebben we alles meegemaakt, wat in Schotland op dat gebied mogelijk is. De eerste dagen hadden we stralend weer met gelukkig niet meer dan 25 graden, terwijl het in Nederland ondertussen verstikkend heet was met 35 graden. Daarna wat regen, bewolking en plotselinge opklaringen. In Glasgow pakten we de toeristenbus. Dat is een prettige en efficiënte  manier om de stad te zien. De foto's van de stad vallen niet tegen. De samenhang van de stad heeft weliswaar wat te lijden gehad van de neergang van de scheepswerven en andere nijverheid na de tweede wereldoorlog, maar daar zie je op de foto's niets van. Heel fraai is de voormalige universiteit.

 

 Volgende pagina