BelgiŽ

Laagvlakte

Hasselt, Tongeren, Sint Truiden, etc.

 

Google fotoalbum

 Brugge, Gent, Steden, Ardennen, Maasvallei, Kust, Oostende, BelgiŽ


 

 

Dordrecht - BelgiŽ is bezaaid met kleine steden, die een bezoek van een paar uur waard zijn. Meerdere malen zijn we in Hasselt geweest. Dat is een aardige tussenstop op weg naar de Ardennen. Bij Eindhoven ga je dan rechtsaf richting Valkenswaard en rijdt door naar BelgiŽ. De stad Hasselt is een van de eerste steden met gratis openbaar vervoer. Het is de bedoeling de auto's uit de binnenstad te weren. Er is een ring van een parkeergarages rond het centrum. Op de markt heb je een groot aantal restaurants. Wij zijn vooral te spreken over Chez Jean, dat de afgelopen periode ingrijpend gerestaureerd werd en waar je heerlijk mosselen of vis kunt eten. Vanuit Hasselt liggen de snelwegen richting Ardennen of Luxemburg voor je open. Boven een foto van de ijscowagen.

 

 

In de vlakte gelegen tussen Nederland, Brussel en de Maas liggen meerdere kleine steden. In het najaar bezochten we in mijn officiŽle functie als penningmeester van de werelddambond het wereldkampioenschap aspiranten, dat gehouden werd in Oteppe. Onderweg bezochten we Tongeren en Sint Truiden. Dat zijn Nederlands talige steden aan de rand van de provincie Luik. In de stad Tongeren hebben ze in het centrum een prachtig stadhuis en kerk. Ook ligt er aan de rand van de stad een klooster.

 

 

Een bijzonder stadje is ook Sint Truiden. Een riviertje vormt aan een kant de stadsgracht. Ze hebben wat kerken en kloosters.

 

 

Binnen in de kerken is het soms licht genoeg om mooie foto's te kunnen maken. Flitsen heeft immers geen zin bij gebouwen, die honderden meters lang zijn.